Servicii oferite

Control acces si pontaj

Control acces si pontaj

Sistemele de control acces reprezinta un instrument esential pentru managementul resurselor umane intr-o organizatie, permitand gestionarea automata a intrarilor si iesirilor oamenilor în/din anumite zone de securitate.

Avand la dipozitie acest sistem se poate realiza vizualizarea tuturor intrărilor si ieşirilor, se poate realiza in orice moment situaţia prezenţei personalului şi, totodată, se pot defini zonele de acces pentru fiecare persoană şi intervalele de timp în care aceasta va avea acces.

Sistemul poate fi utilizat intr-o institutie macar pentru acele zone cu potential ridicat de risc (de exemplu intr-o banca zonele de tezaur, casierie, server sunt zone cu acces restrictionat) Aceste sisteme pot fi utilizate in oricare alta afacere, controlul accesului fiind important atat pentru profit, cat si pentru siguranta dumneavoastra.

Un sistem integrat de control acces este format din:

  • unitatea centrala;
  • softul specializat;
  • tastaturi sau cititoare de cartele;
  • eventuale interfete;
  • yale electromagnetice.

La fiecare usa controlata, va exista fie o tastatura, fie un cititor de cartele. Accesul va fi permis persoanelor care introduc de la tastatura un cod corect sau celor care detin o cartela valida.

Cartelele pot fi:

  • magnetice;
  • de proximitate;
  • optice.

In ceea ce priveste alegerea acestora, cartelele de proximitate, desi mai scumpe, reprezinta solutia optima, deoarece au o durata de viata nelimitata, intrucat nu vin in contact fizic cu cititorul. Unitatile locale se pot monta pe ambele parti ale usii sau pe o singura parte, in functie de ceea ce se urmareste in fiecare caz.Daca este vorba de o singura usa care trebuie controlata intr-un singur sens se poate adopta solutia unei centrale independente (stand-alone).

Sistemele de control acces mai reprezinta un avantaj, deoarece pot fi folosite si ca sisteme de pontaj. Prin soft se configureaza identitatea utilizatorilor acceptati, punctele de acces autorizate si intervalele orare permise.